Франция срази у дома Холандия с 2:0 в контролна среща, която се игра на „Стад де Франс” в Париж. Карим Бензема (32) и Блес Матуиди (41) бяха точки за успеха на „петлите”, които спряха страхотната серия на „лалетата” от 17 официални срещи без загуба – 11 победи и 6 равенства. Дебют за „оранжевите” направиха трима футболисти – нападателят на Твенте Куинси Промес започна като титуляр и игра цял мач, а бранителят на ПСВ Айндховен Карим Рекик и халфът на Аякс Дави Клаасен се появиха в игра през втората част.

Възпитаниците на Дидие Дешан взеха инициативата още с първия съдийски сигнал и си осигуриха победата още през първата част. В 32-ата минута Блес Матуиди изведе Карим Бензема и нападателят на Реал (Мадрид) се разписа за 1:0. Девет минути по-късно пък Матийо Валбуена асистира на Матуиди, които удвои преднината на „петлите” и на практика оформи крайния резултат.

След почивката домакините намалиха оборотите, а гостите опитаха всички възможно по силите си да вкарат гол и да се върнат в мача. Робин ван Перси и компания обаче така и не успяха да намерят пътя към вратата на Уго Лорис и си тръгнаха победени от Париж. Това бе четвърти успех за французите в последните си пет официални сблъсъка.

Франция - Холандия 2:0
1:0 Карим Бензема (32), 2:0 Блес Матуиди (41)]

Article.jpg