Германия победи трудно у дома Чили с минималното 1:0 в приятелска среща, играна на „Мерцедес-Бенц Арена” в Щутгарт. Победният гол бе дело на Марио Гьотце (16), а дебют за Бундестима направи бранителят на Фрайбург Матиас Гинтер, заменил Месут Йозил в 89-ата минута.

Доста изненадващо чилийците започнаха доста активно и пресираха домакините дълбоко в тяхната половина. Още в 9-ата минута след изпълнение на ъглов удар Видал засече топката с глава, а капитанът на Бундестима Филип Лам изчисти от голлинията. Отговорът на германците не закъсня и в 16-ата минута, когато Месут Йозил изведе чудесно Марио Гьотце, който с прехвърлящ удар от близка дистанция се разписа за 1:0. В 24-ата минута Марсел Янсен получи контузия и бе заменен принудително от Шмелцер. До края на полувремето Видал продължи да бъде най-опасен от гостите, а домакините имаха предимство във владеенето на топката, но нови попадения не бяха отбелязани.

През втората част гостите се опитаха да установят натиск и в 61-ата минута бяха близо до изравняването, след като Санчес финтира Пер Мертезакер и подаде към Варгас, който шутира и уцели напречната греда. Бундестимът тотално отстъпи инициативата и чилийците имаха още няколко възможности за гол, но пропуски направиха Исла и Гутиерес, за да остане резултатът непроменен. Това бе седми пореден официален мач без загуба за Германия – 2 равенства и 5 успеха.

Германия - Чили 1:0

1:0 Марио Гьотце (16)

Article.jpg