Хърватия, съперник на България в квалификациите за Евро 2016, направи равен 2:2 като гост на Швейцария. Двубоят се игра в Санкт Гален, а по два гола вкараха Йосип Дърмич (Швейцария) и Ивица Олич (Хърватия). Любопитното е, че Дърмич е с хърватско потекло.
 
Дърмич даде аванс на домакините в 34-ата минута, когато се възползва от грешка на Мате Малеш и Даниел Пранич на 20 метра от вратата, поведе си топката с прецизен удар я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Даниел Субашич.
 
Преднината на швейцарците се запази само пет минути, тъй като Ивича Олич изравни с глава след центриране на Иван Ракитич от корнер. Само две минути по-късно Дърмич отново беше изпуснат от Малеш и Пранич и за втори път прати топката във вратата на Хърватия. В 54-ата минута Матео Ковачич се освободи от Стефан Лихтщайнер и намери Олич, който от трудно положение успя за втори път да изравни.
 
СЪСТАВЪТ НА ХЪРВАТИЯ СРЕЩУ ШВЕЙЦАРИЯ: Даниел Субашич, Ведран Чорлука, Деян Ловрен (57-Гордън Шилденфелд), Дарио Сърна, Даниел Пранич, Мате Малеш (57-Едуардо да Силва), Матео Ковачич (57-Лука Модрич), Иван Ракитич (88-Огниен Вукоевич), Иван Перишич (75-Хървойе Милич), Ивица Олич, Никица Йелавич (46-Марио Манджукич)

Article.jpg