Румъния направи нулево равенство срещу Аржентина в контролна среща, играна на “Арена Национал” в Букурещ. Защитникът на “Ботев” (Пловдив) Сърджан Лукин игра в последния четвърт час на мача, след като се появи на мястото на Мацел.
 
Лионел Меси създаде няколко голови възможности за гостите в началото на мача. Той опита далечен удар към вратата на Татарушану, а след това цетрира за Федерико Фернандес, който стреля неточно с глава. След това Гонсало Игаин и Серхио Агуеро също не успяха да се разпишат.
 
След 20-ата минута Румъния създаде първото си положение. Михай Пинтили засече с глава центриране на Александру Максим от Корнер, но топката мина над вратата. След това Максим с глава пробва рефлекса на Серхио Ромеро, а Кристиан танасе стреля извън наказателното поле.
 
Меси продължаваше да създада опасности за Аржентина, но домакините се защитаваха умело. Малко не достигна на Разван Рац да открие резултата, но ударът му от фаул от 25 метра мина вляво от вратата. Резервният вратар Костел Пантилимон пък спаси изстрел на Езекил Лавеци пет минути преди края.

Article.jpg