И четирите представители на Украйна в Лига Европа отпаднаха. След Шахтьор (Донецк), Динамо (Киев) и Днепър същата участ сполетя и Черноморец (Одеса). Тимът на Роман Григорчук, който беше в една група с родния Лудогорец, напусна надпреварата след драматична загуба в Лион с 0:1. В Одеса мачът завърши 0:0. На "Жерлан" единственото попадение беше дело на френския национал Алекс Лаказет в 80-ата минута.

Олимпик премина през груповата фаза без допусната загуба (3 победи и 3 равенства), но трудно бележи голове – средно по едно
попадение на мач.
“Хлапетата” нямат загуба в последните си четири домакинства в Европа – 2 победи и 1 равенство.
Победителят от сблъсъка ще играе срещу Виктория (Пилзен) в следващия кръг.
 
lyon.jpgОлимпик (Лион) – Черноморец (Одеса) 1:0ode.jpg
(в първия мач 0:0)
1:0 Алекс Лаказет (80)

Лион, “Стад Жерлан”
Съдия: Алексадар Ставрев (Македония)



Анжи (Махачкала) изненада белгийския Генк и го би с 2:0 като гост. Защитникът на домакините Дерек Шиманга си вкара автогол в 64-ата минута. В 71-ата минута украинецът Олександър Алиев, който дойде под наем от Динамо (Киев), наказа нова груба грешка на отбраната на Генк и покачи на 0:2. Първата среща в Русия завърши 0:0. Генк уволни треньора Марио Беен в понеделник и за негов наследник до края на сезона назначи Емилио Ферейра. Анжи ще играе срещу АЗ Алкмаар в следващия кръг.

 
genk.jpgГенк – Анжи 0:21anz.jpg
(в първия мач 0:0)
 0:1 Дерек Шиманга (64-автогол), 0:2 Олександър Алиев (71)

Генк, “Кристал Арена”
Съдия: Мануел Грефе (Германия)