basel.jpgБазел – Макаби (Тел Авив) 3:0mac.jpg
(в първия мач 0:0)
 1:0 Валентин Щокер (18), 2:0 Марко Щрелер (61), 3:0 Марко Щрелер (72)

Базел, “Санкт Якоб Парк”
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)
 Базел се класира по най-убедителният начин за осминафиналите в турнира Лига Европа. Тимът на българския национал Иван Иванов разби Макаби (Тел Авив) 3:0 в реванша от 1/16 финалите и след 0:0 в първата среща продължава в следващата фаза. Валентин Щокер (18) откри рано резултата и даде спокойствие на своите съотборници. След почивката доминацията на “синьо-червените” продължи и с дубъл на опитния Марко Щрелер (61, 72) те зарадваха хилядите си верни фенове по трибуните.

Футболист №1 на България за 2013 г. се възстановява от контузия и не взе участие в срещата. Базел игра на полуфинал в Лига Европа през миналия сезон, което е най-доброто представяне на клуба в евротурнирите, въпреки че през 2001 г. швейцарският тим стигна до финал на Интертото. Макаби (Тел Авив) за първи път в историята си играе през пролетта в Европа

Макаби не успя да вкара гол в четири от петте си гостувания в Европа през този сезон, но спечели два от тези пет мача – 2:0 срещу Дьор ЕТО и 2:1 в Бордо. Базел и Макаби (Тел Авив) ще играе на 1/8-финалите на Лига Европа срещу Ред Бул (Залцбург).