Галатасарай и Челси завършиха 1:1 в Истанбул в първи си мач от 1/8-финалите на Шампионската лига и оставиха интригата за реванша в Лондон. Фернандо Торес (9) даде аванс на гостите, а Аурелиен Шеджу (65) изравни за 1:1. Съперниците си размениха по едно полувреме, като през първата част доминираха гостите, а след почивката Дидие Дрогба и компания натиснаха и стигнаха до изравнителен гол, с който запазват донякъде интригата за реванша.

В самото начало грешка на вратаря на домакините Фернандо Муслера позволи на Вилиан да го прехвърли, но топката не намери целта. В 9-ата минута обаче гостите поведоха, след като Сесар Аспиликуета центрира и Фернандо Торес опъна мрежата за 0:1. Последваха пропуски на Вилиан и Франк Лампард, а вратарят на гостите Петър Чех се намеси само веднъж след удар на Хайрович, който малко след това се контузи и бе сменен от Куртулус.

В 41-ата минута домакините изпълниха бързо тъч и Бурак Йълмаз от малък ъгъл вкара гол, който обаче бе отменен, тъй като в този момент на терена имаше две топки, едната от които бе хвърлена от Джон Тери, получил жълт картон за постъпката си.

След почивката домакините заиграха доста по-активно, но въпреки това гостите можеха да удвоят преднината си. Фернандо Торес получи пас от Еден Азар и шутира, но Муслера спаси. В 63-ата минута натискът на домакините доведе до греда, нацелана от Дрогба. Две минути по-късно Уесли Снайдер намери чудесно оставения непокрит Аурелиен Шеджу и той близка дистанция изравни за 1:1. Голът окрили Галатасарай, който продължи да натиска, но така и не успя да преодолее за втори път Чех. В крайна сметка нови попадения не паднаха.

Реваншът на „Стамфорд Бридж” в Лондон е на 18 март (сряда) от 21:45 часа българско време.



1gal.jpg
Галатасарай - Челси 1:1челси_1.jpg
0:1 Фернандо Торес (9), 1:1 Аурелиен Шеджу (65)



000______________chelsea.jpg