Шалке 04 загуби у дома от Реал (Мадрид) катастрофално с 1:6 в първия мач помежду им от 1/8-финалите в Шампионската лига и ще трябва да пътува за протоколен реванш на „Сантяго Бернабеу”. По два пъти за „кралския клуб”, който е с единия крак на 1/4-финалите, се разписаха Карим Бензема (13, 57), Гарет Бейл (21, 69) и дежурният голмайстор Кристиано Роналдо (52, 89). Почетният гол за „миньорите” вкара Клаас Ян Хунтелаар (90+1).

Срещата на „Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен започна с лек домакински натиск, който се изрази с пропуски на Хьоведес с глава покрай вратата и Кевин-Принс Боатенг, шутирал в ръцете на Икер Касияс. При първата си по-сериозна атака гостите поведоха в резултата. Това се случи в 13-ата минута, когато Гарет Бейл подаде Кристиано Роналдо, който се опита да върне на уелсеца, но топката рикошира в крак на бранител и стигна до Карим Бензема, реализирал за 0:1. Домакините имаха шанс да изравнят веднага, но Касияс спаси фронтален шут на Юлиан Дракслер, а при добавката Макс Майер прати топката над вратата.

В 21-ата минута нов гол на „белия балет“ шокира домакините, след като Гарет Бейл финтира Филипе Сантана и с точен шут се разписа за 0:2, като топката се отби в страничната греда и влезе в мрежата. Гостите продължиха да атакуват и след половин час игра Роналдо нацели страничната греда. До края на полувремето португалецът направи още няколко пропуска.

След почивката домакините стартираха с пропуск на Боатенг, чийто шут бе спасен от Касияс. Сценарият от първата част се повтори и гостите пак взеха инициативата. В 52-ата минута Гарет Бейл даде чудесен пас към Роналдо, който направи серия финтове и с неспасяем диагонален шут направи разликата класическа – 0:3. Пет минути по-късно португалецът изведе Карим Бензема, който прати топката под плонжа на вратаря Ферман за 0:4.

Домакините напълно развяха „бялото знаме” и в 69-ата минута резултатът стана още по-катастрофален за тях, след като Серхио Рамос асистира на Гарет Бейл, който напредна и с левия крак се разписа за 0:5. След този гол темпото спадна значително, но в самия край съперниците си размениха по още един гол. Първо в 89-ата минута Роналдо с втория си гол в мача направи резултата 0:6, а в първата минута от добавеното време Клаас Ян Хунтелаар оформи крайното 1:6.

Протоколният реванш на „Сантяго Бернабеу” е на 18 март (сряда) от 21:45 часа българско време.



шалке_2.jpgШалке 04 - Реал (Мадрид) 1:6реал_1.jpg
0:1 Карим Бензема (13), 0:2 Гарет Бейл (21), 0:3 Кристиано Роналдо (52), 0:4 Карим Бензема (57), 0:5 Гарет Бейл (69), 0:6 Кристиано Роналдо (89), 1:6 Клаас Ян Хунтелаар (90+1)


000______________real.jpg