Олимпиакос победи Манчестър Юнайтед с 2:0 като домакин в първа среща от 1/8-финалите на Шампионската лига, записвайки първи успех на гръцки тим над "червените дяволи".
 
Резултатът откри Алехандро Домингес в 38-ата минута с триково докосване при удар на свой съотборник, като топката излъга Де Хеа и влетя в мрежата му. Юнайтед не отговори подобаващо до края на полувремето, както и в първите минути на втората част.
 
Десет минути след подновяването на играта Джоъл Кемпбъл попари английските фенове с удар от около 40 метра, оказал се неспасяем за вратаря на "червените дяволи".
 
Играчите на Дейвид Мойс не показаха с нищо, че заслужават да играят на 1/4-финал, отправяйки един точен удар в рамката на вратата на Роберто и може да отпаднат, ако не победят с 3 чисти гола във реванша на 19 март.
 
Юнайтед натисна Олимпиакос в последните 10 минути на мача, но така и не успя да пробие 10-те в отбрана за гръцкия тим. Най-чистото положение за "червените" пропусна Ван Перси в 82-ата минута, когато получи топката от дясно, залъга съперник, но стреля над вратата.

яяяяяяяяяяяяяяяяяяя_1.jpg