Септември (Симитли) започна с победа пролетния дял на Югозападната „В” група, след като се наложи с 1:0 при визитата си на Вихрен в среща от 16-ия кръг. Гостите от Симитли стигнаха до успеха след автогол на юношата Костадин Гърков, който се разписа в собствената си врата в 89-ата минута. Веднага след мача Атанас Манушев заяви, че вече не е треньор на Вихрен. Оставката му била поискана без мотиви и обяснения от Управителния съвет на клуба.

Иначе гостите от Симитли владееха инициативата по време на целия двубой, но фрапантни пропуски направиха Мартин Иванов, Даниел Дюлгеров и Мартин Тошев, информира agencia.bg. Автоголът на Гърков в 89-ата минута дойде след удар на Мартин Тошев, при който юношата на Вихрен с летящ плонж заби топката в собствената си врата в опит да я изчисти.
 
След победата Септември (Симитли) (б.р. - състезаващ се под името Перун Кресна) остава на 2-ото място във временното класиране с актив от 36 точки. Лидерът Пирин (Благоевград) пък е с 42, след като победи с 1:0 Струмска слава (Радомир).

В следващия кръг играчите на Спас Стоименов приемат именно "орлетата" в дербито на 17-ия кръг. Сблъсъкът между Септември и Пирин ще е на 2 март (неделя) от 15:00 часа на Градския стадион в Симитли.