Английският национал Уейн Руни официално подписа нов договор с Манчестър Юнайтед до лятото на 2019 година. Досегашният контракт 28-годишния нападател изтичаше в края на този сезон и той се съгласи да сложи подписа си под нов договор, който му гарантира 300 000 паунда седмична заплата.

"Уейн е най-добрият играч в Англия откакто го пуснах в първия тим на Евертън през 2003 година. Откакто станах мениджър на Юнайтед през миналия юли се радвам да работя отново с него и да виждам как той е развил невероятния си талант. С неговите способности, опит и желание за успех, той е важна част от моите планове за бъдещето и аз съм въодушевен, че той прие предизвикателството", сподели мениджърът Дейвид Мойс пред официалния сайт на „червените дяволи”.

"Той е само на 42 гола от рекорда на Сър Боби и от това да стане първият играч с 250 гола за този клуб. Тези възможности се откриват само пред специални играчи и аз съм уверен, че Уейн ще постави нов рекорд, който ще отнеме десетилетия, за да бъде подобрен", допълни шотландският специалист.

Уейн Рууни има в момента 430 мача и 208 гола за Юнайтед. Лидери във вечната голмайсторска класация са Боби Чарлтън с 249 гола, Денис Лоу с 237 попадения и Джак Роули с 211.