С човек по-малко Рубин (Казан) измъкна реми 1:1 при визитата си на Бетис в първи 1/16 финал за Лига Европа. Мачът в Севиля завърши неочаквано, тъй като домакините играха с човек повече през по-голямата част от времето. Още в 3-ата минута Дидак Виля даде аванс на Бетис, а когато в разстояние на няколко секунди (29 минута) нападателят на гостите Алекс Прудников получи набърдо два жълти картона и беше изгонен, всички очакваха лесна победа за испанския тим. Руснакът първо репликира рефера Серж Гумени, а след това влезе остро в краката на противников футболист и логично беше изгонен.

Вместо това обаче, футболистите от Казан се мобилизираха и заслужено се добраха до равенството. Финландският национал Роман Еременко изравни от дузпа четвърт час преди края. Нарушението беше отсъдено заради фаул в пеналта срещу Гьокдениз Карадениз.

Виктория (Пилзен) и Шахтьор (Донецк) също се разделиха при 1:1. Станислав Текъл откри за домакините в 62-ата минута, след като овладя пас с глава на Мариан Чисовски и отблизо простреля Пятов за 1:0. Отговорът на гостите не закъсня - дълъг пас на Дарио Сърна изненада защитата на чехите, Луис Адриано излезе сам срещу стража Козачик и не сбърка за крайното 1:1.