Валенсия победи с 2:0 Динамо (Киев) в първи 1/16-финал в Лига Европа. Двубоят се игра в Никозия (Кипър) заради размирната обстановка в Киев. Варгас откри резултата на стадион "ГСП" в 79-ата минута след асистенция на Дани Парехо, а крайното 2:0 оформи влезлият като смяна Фегули в добавеното време. Така "прилепите" са доста близо до осминафиналите, след като взеха комфортен аванс като гост. На осминафиналите победителят от тази двойка среща победителя от Лацио - Лудогорец.

В началото на второто полувреме Динамо Киев започна силно и в 46-ата минута Велозо центрира в наказателното поле на Валенсия, където Ленс засече топката, но стреля сантиметри над напречната греда в аут. Валенсия постепенно изравни играта и в 65-ата минута Рибка спаси опасен удар на Варгас. Пет минути по-късно Фегули стреля, но в аут.

Испанците наложиха сериозен натиск в последния четвърт час на мача. В 73-ата минута Едуардо Варгас стреля с глава, но Рибка спаси. Минута по-късно Сейду Кейта стреля с глава, но Рибка отново успя да спаси с лявата си ръка. Валенсия поведе в резултата в 78-ата минута, когато Даниел Парехо центрира от корнер в наказателното поле на Динамо Киев, където Едуардо Варгас засече топката с глава и я прати във вратата на Рибка. В добавеното време Валенсия реализира втори гол. Перейра центрира в наказателното поле на Динамо Киев, където Фегули прати топката във вратата на Рибка.


00000000000000000000000000000000000valencu.jpg