Лудогорец гостува на Лацио в първия в историята си мач от евротурнирите през пролетта. Тимът от Разград излиза на „Олимпико“ тази вечер от 22:05 часа в 1/16-финален двубой от Лига Европа.
 
Отборът на Стойчо Стоев излезе от груповата фаза без записана загуба, но сега треньорът има два проблема, които трябва да реши за днешния мач. Пред него стоят въпросителни относно центъра на защитата и десния фланг на атаката.
 
В сърцето на отбраната е ясно, че титуляр ще излезе Козмин Моци, но неговият партньор ще бъде избран измежду Александър Барт и Теро Мантула. Французинът наскоро се възстанови от контузия, но има повече опит и най-вероятно той ще бъде изборът на треньора.
 
За дясното крило дилемата пред Стоев е Михаил Александров или Йерун Луму. Българинът игра силно в мачовете в Европа през есента, но Луму е звездното попълнение в зимната селекция и показа добра игра срещу Нефтохимик в събота.
 
Още от началото на седмицата е ясно, че съставът на Лацио ще бъде предимно от резерви, тъй като римските „орли“ са съсредоточили вниманието си върху предстоящия мач със Сасуоло в Серия „А“. Освен това се очакват и малко фенове на „Олимпико“. Според прогнозите на трибуните ще има около 5000 зрители.

Със сигурност обаче много българи ще стискат палци на нашия тим пред телевизионния екран. Не ни остава нищо друго освен да пожелаем успех на Лудогорец. Защото часът на истината настана!
 
 
1_8.jpgЛацио – Лудогорецlud.jpg
 
Днес от 22:05 часа
bnt1.jpg
Рим, „Олимпико“
Съдия: Феликс Цвайер (Германия)
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:
Лацио: Етрит Бериша, Лорик Цана, Микаел Сиани, Щефан Раду, Огени Онази, Лукас Билия, Луис Каванда, Сенад Лулич, Браян Переа, Кейта Балде, Фелипе Андерсон
Контузени: няма
Наказани: няма
На картон от наказание: Луис Педро Каванда, Микаел Сиани
 
Лудогорец: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Козмин Моци, Александър Барт, Жуниор Кайсара, Христо Златински, Светослав Дяков, Върджил Мисиджан, Михаил Александров, Марселиньо, Роман Безяк
Контузени: няма
Наказани: няма
На картон от наказание: Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Козмин Моци
 
Баланс един срещу друг: нямат играни мачове
Лацио срещу български отбори: 4 мача, 3 победи, 1 загуба, г.р. 8:1
Лудогорец срещу италиански отбори: няма играни мачове
 
ЛЮБОПИТННИ ФАКТИ
* Лацио за втори пореден път премина груповата фаза на Лига Европа без загуба – 3 победи и 3 равенства
* Римските “орли” нямат домакинска загуба в Европа вече 10 мача – 7 победи и 3 равенства
* Лудогорец премина груповата фаза без загуба – 5 победи и 1 равенство, като спечели и трите си гостувания
* Защитникът на Лудогорец Козмин Моци и бранителят на Лацио Щефан Раду бяха съотборници в Динамо (Букурещ) в периода 2005-08, като през сезон 2006/07 станаха шампиони на Румъния
* Лудогорец, Тотнъм и Бетис са отборите с най-здрава защита в груповата фаза – по два допуснати гола
* Италия и Украйна са държавите с най-много представители на 1/16-финалите – по четири отбора
* Лудогорец е първият български отбор, който ще играе на 1/16-финалите на Лига Европа (тук изключваме успехите ни в турнира за Купата на УЕФА).
* Словенският нападател на Лудогорец Роман Безяк става на 21 години в деня след мача