Финландия победи Русия с 3:1 (1:2, 0:1, 0:0) и се класира за полуфиналите на Олимпийския хокеен турнир в Сочи. Пред верните си фенове домакините бяха изключително нервни, което им изигра лоша шега. А всичко започна отлично за тях...

Сборная поведе в 8-ата минута с попадение на Иля Ковалчук, който с отличен удар изпрати шайбата в горния ъгъл на вратата, защитавана от Раск, и взриви трибуните – 1:0 за Русия! Еуфорията на домакините обаче бързо-бързо бе охладена. Груба грешка в отбрана позволи на финландците да изравнят буквално секунди по-късно. Алтонен овладя шайбата в половината на противника и преодоля стража Варламов за 1:1.

В 18-ата минута индивидуална грешка допусна Вячеслав Войнов, който подари шайбата на Микаел Гранлунд. Нападателят бързо подаде на звездата Теему Селяне и капитанът на Финландия направи обрата пълен – 2:1!

В 26-ата минута преднината на финландците стана вече комфортна. Този път Селяне асистира на Гранлунд. Теему стреля силно, Варламов изби с мъка, но дебнещият наблизо Гранлунд довкара в мрежата за 3:1.

В последната третина Сборная се опита да върне интригата, но не успя. Веднага след мача всички медии в Русия отразиха шокиращата новина, че техният любим хокеен тим е аут от Олимпиадата още след четвъртфиналите. По време на двубоя камерите на няколко пъти показаха фенове с насълзени очи, които сякаш не вярваха какво се е случило на леда.

Финландия – Русия 3:1
(2:1, 1:0, 0:0)

0:1 Иля Ковалчук (асистенция на Дацюк)  07:51
1:1
Юхамати Алтонен (Контиола), 09:18
2:1
Теему Селяне  (Гранлунд) 17:38
3:1
Микаел Гранлунд (Селяне, Тимонен) 25:37



ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК! 

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg