Мерил Дейвис и Чарли Уайт (САЩ) спечелиха титлата при танцовите двойки в турнира по фигурно пързаляне на олимпийските игри в Сочи.

Това е първа титла за САЩ при танцови двойки на олимпийски игри. Американците спечелиха кратката програма с нов световен рекорд от 78.89 точки, а тази вечер станаха първи и във волната програма с рекордната оценка от 116.63 точки. Така те събраха сбор от 195.52 точки, което също е върхово постижение. Дейвис и Уайт изпълниха прекрасно съчетанието си на фона на "Шехерезада". Те са двойка от 1997-а година.

Втори останаха олимпийските шампиони от Ванкувър'2010 Теса Виртю и Скот Моър (Канада) със 190.99 точки. Двете двойки размениха местата си в сравнение с последната олимпиада. Те тренират заедно с Детройт. Канадците не успяха да станат първата двойка след Оксана Грищук и Евгени Платов (Русия), която печели титлата в две поредни олимпиади.

Трети се класираха представители на Русия Елена Илиних и Никита Кацалапов със 183.48 точки, който представиха страхотно съчетание на фона на "Лебедово езеро". Илиних и Кацалапов бяха едва девети на световното първенство през миналата година. Представители на Русия завършват на подиума в тази дисциплина на всяка олимпиада от 1976-а година насам. Французите Натали Пешала и Фабиан Бурза останаха четвърти в последния си сезон. Руснаците Екатерина Боброва и Дмитри Соловьов се наредиха пети, пред италианците Анна Капелини и Лука Ланоте, които са европейски шампиони.


ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg