Даря Домрачова продължи с феноменалното си представяне на Олимпийските игри в Сочи, спечелвайки трети златен медал. 27-годишната биатлонистка от Беларус по безапелационен начин отвя конкуренцията в масовия старт на 12,5 километра днес, след като преди това триумфира още в преследването на 10 км и индивидуалния старт на 15 км. При първото си участие в Сочи пък Домрачова завърши на 9-ото място в спринта на 7,5 км, след което разказа играта на съперничките си.

По този начин Домрачова стана първата биатлонистка в историята с три златни медала от една Олимпиада. Рекордьор по този показател в биатлона е норвежката легенда Оле Ейнар Бьорндален с четирите си олимпийски титли от Солт Лейк Сити 2002.

В днешното състезание извънземната Домрачова поведе още в началото, като постепенно увеличаваше преднината си. Тя допусна единствената си грешка в последната стрелба, но това нямаше значение, тъй като вече беше натрупала огромна преднината, а втората Габриела Соукалова от Чехия също сбърка в четвъртата стрелба.

В крайна сметка Домрачова спечели с време 35:25.6 минути и една грешка, а среброто остана за Соукалова, която финишира на 20.2 секунди от победителката. В битката за бронза Тирил Екхоф от Норвегия изпревари безгрешната в стрелбата Еви Закенбахер-Щеле от Германия.

Много слабо и днес се представи Анастасия Кузмина, която на 9 февруари взе златото в спринта. Представителката на Словакия водеше след първата стрелба, но в следващите три допусна общо 5 грешки и завърши на 27-ото място, на почти 3 минути и половина след Домрачова.

Надпреварата мина без българско участие. Единствената ни представителка в женския биатлон в Сочи - Десислава Стоянова, записа 61-о място в спринта на 7,5 км и 72-о в индивидуалния старт на 15 км.

Даря Домрачева е родена на 3 април 1986 година в Минск. Тя вече има четири олимпийски медала - трите златни в Сочи тази година, и един бронзов от Ванкувър през 2010 година. Състезателката от Беларус е два пъти световна шампионка (Руполдинг 2012 и Нове Место 2013), има три сребърни медала и един бронзов.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg