Битката за титлата в Испания премина на друг полюс. Ако преди дербито Реал - Барселона положението бе такова, че при победа Реал изхвърляше каталунците от борбата, след успеха Барса се върна в челото. Последва нов драматичен епизод - Реал Мадрид допусна втора поредна загуба - 1:2 от Севиля в сряда вечерта. В същото време Атлетико Мадрид победи Гранада, а Барселона се справи със Селта. Така лидер е Атлетико със 73 точки, Барселона е със 72, а Реал остана със 70. До края остават вече 8 кръга, а едно е ясно - всичко вече е в ръцете на Атлетико Мадрид и Барселона.

Дори и Реал Мадрид да печели всичко до края, ако Атлетико и Барса направят същото, те ще решат шампиона. "Белите" направиха първи грешната стъпка, която може да се окаже прекалено скъпа.

Всички отбори имат по още само 8 мача до края на сезона. Най-важният за Атлетико Мадрид и Барселона обаче е точно в последния кръг. Тогава е дербито между двата тима на "Камп Ноу". Ако дотогава се предположи, че и двата отбора печелят двубоите си, невероятен финален сблъсък ще определи шампиона в последния кръг. Тогава Атлетико Мадрид отново ще има 1 точка преднина пред Барселона и всичко ще се реши в този мач.

Програмата е такава, че наглед Реал Мадрид и Барселона имат лесни мачове до края с изключение на последния двубой на каталунците с Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" на Диего Симеоне обаче трябва доста да се потрудят, ако искат да стигнат с предимство до последния кръг, в който гостуват на "Камп Ноу". Още в следващия кръг Атлетико гостува на Атлетик Билбао, има и още едно тежко гостуване на Валенсия.

Всеки кръг в Примера дивисион може да стане изненада така че все още е рано за прогнози и фаворити. Едва ли някой е очаквал, че първо Барселона ще допусне две загуби от три мача - от Реал Сосиедад и Валядолид, а сега и Реал Мадрид ще повтори упражнението.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Програмата на Барселона до края на сезона:
Еспаньол - Барселона
Барселона - Бетис
Гранада - Барселона
Барселона - Атлетик Билбао
Виляреал - Барселона
Барселона - Хетафе
Елче - Барселона
Барселона - Атлетико Мадрид

Програмата на Реал (Мадрид) до края на сезона:
Реал Мадрид - Райо Валекано
Реал Сосиедад - Реал Мадрид
Реал Мадрид - Алмерия
Валядолид - Реал Мадрид
Реал Мадрид - Осасуна
Реал Мадрид - Валенсия
Селта - Реал Мадрид
Реал Мадрид - Еспаньол

Програмата на Атлетико Мадрид до края на сезона
Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид
Атлетико Мадрид - Виляреал
Хетафе - Атлетико Мадрид
Атлетико Мадрид - Елче
Валенсия - Атлетико Мадрид
Леванте - Атлетико Мадрид
Атлетико Мадрид - Малага
Барселона - Атлетико Мадрид

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН