Черноморец завърши наравно 2:2 с Калиакра (Каварна) в десетата си контрола от зимната подготовка. Срещата се игра на тренировъчната база „Гнездо на акули“ в Бургас, като беше последна проверка за избраниците на Димитър Димитров-Херо преди подновяването на първенството.

Резултатът в днешната среща беше открит от гостите в 19-ата минута, когато след грешка в отбраната на бургазлии, Георги Станчев получи пас в наказателното поле и реализира - 0:1. Само 3 минути по-късно черноморци изравниха. Милен Василев получи топка на границата на наказателното поле и с красив прехвърлящ удар вкара за 1:1. Така завърши първата част, като до края на първите 45 минути бургаският тим направи няколко пропуски, дело на Милчо Ангелов, Лъчезар Балтанов, Карлос Фонсека и Крум Стоянов.

През втората част по традиция влязоха почти всички налични футболисти, с които разполага Херо. Играта се съсредоточи основно пред вратата на гостите от Калиакра. В 72-ата минута централният бранител на „акулите“ Траян Траянов изведе своя тим напред в резултата, след като засече с глава центриране от корнер за 2:1. В последвалите минути Черноморец отново регистрира няколко фрапантни пропуска, два от които направи каращият проби централен нападател Емпия.

В 85-ата минута съдията отсъди дузпа за Калиакра, за игра с ръка в наказателното поле. Иван Александров застана зад бялата точка и не сгреши за 2:2. До края на срещата бургазлии регистрираха няколко добри положения, най-опасното от които беше удар от пряк свободен удар на Симеон Райков, който беше избит с мъка от стража на гостите.

С тази среща завършиха контролните срещи на Черноморец от зимната подготовка. В тях "акулите" постигнаха 5 победи, 2 пъти завършиха наравно и записаха 3 загуби.

Следващата битка на Черноморец е домакинството на ЦСКА от 24-ия кръг на "А" група. Срещата ще се играе на 24 февруари (понеделник) от 17:15 часа на стадион "Лазур".

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA