Даря Домрачова спечели второ злато на Олимпийските игри в Сочи. Състезателката от Беларус триумфира в индивидуалния старт на 15 км по биатлон, след като грабна титлата и в преследването на 10 км преди броени дни. Днес Домрачова не порази само една от 20-те мишени - във втората стрелба. Домрачова спечели с време 43:19.6 минути, като просто не остави шансове на останалите биатлонистки.

Среброто грабна швейцарката Селина Гаспарин, която не направи нито един пропуск в стрелбата. Най-голямата от трите сестри Гаспарин в биатлона, която този сезон има две победи в спринта в Световната купа, финишира на 1:15.7 минута от шампионката Домрачова. Трета, на 1:38.2 минута от първото място, се класира още една биатлонистка от Беларус - Надежда Скардино. Тя също беше безгрешна в стрелбата.

Даря Домрачева е родена на 3 април 1986 година в Минск. Тя вече има три олимпийски медала - два в Сочи тази година, и един бронзов от Ванкувър през 2010 година. Състезателката от Беларус е два пъти световна шампионка (Руполдинг 2012 и Нове Место 2013), има три сребърни медала и един бронзов.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg