Швейцарецът Сандро Вилета изненадващо стана олимпийски шампион в суперкомбинацията за мъже (спускане и слалом). Той бе едва 14-и след спускането, но се представи фантастично в слалома и взе златото с време 2:45,20 минути.

Среброто остана за хърватина Ивица Костелич, който бе в чудесна позиция за атака на златото след спускането, в което се класира седми, но силите не му стигнаха да изпревари Вилета. Костелич

Трети се нареди италианецът Кристоф Инерхофер, който спечели втори медал в Сочи след среброто в спускането.

Американецът Боде Милър, който бе сред фаворитите за медали днес и защитаваше олимпийската си титла от Ванкувър преди 4 години, разочарова с представянето си в слалома. Той бе едва 12-и в спускането, с почти секунда и половина изоставане от първото място, а в слалома започна лошо и натрупа сериозно изоставане, което не успя да компенсира в края, финиширайки шести. Действащият световен шампион Тед Лигъти (САЩ) - друг от големите фаворити днес, също се представи под очакваното ниво и финишира едва 12-и. Американецът бе 18-и в спускането.

Двукратният световен шампион Аксел Лунд Свиндал, който бе шести в спускането, не успя да стори нищо особено в слалома и финишира осми в крайното класиране. Точно преди него Инерхофер и Костелич дадоха равно трето най-добро време в слалома и това им позволи да спечелят медали. Четвъртият в спускането Александър Аамод Килде от Норвегия отпадна в слалома, а шампионът в спускането в Сочи Матиас Майер (Австрия), който бе трети в спускането тази сутрин, в слалома се представи слабо.


ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg