“Ботев” (Пловдив) победи арменския Мика с 2:1 в контрола, играна в Ларнака. С този успех “канарчетата” зарадваха своя старши треньор Станимир Стоилов по случай неговия 47-и рожден ден. Тунизийската перла в селекцията на пловдивчани Юнес Хамза отново се превърна в герой за своите. Таранът заби и двете попадения за успеха, който беше трети пореден за тима.

Арменците поведоха секунди преди почивката, когато Джереми Джон засече с глава центриране от фаул – 0:1.

В 47-ата минута съдийката даде дузпа за “Ботев”, която беше оспорвана от футболистите на Мика. Хамза вкара хладнокръвно дузпата и изравни – 1:1.

Доре след центриране от корнер с глава удари горната греда в 52-ата минута. Отново Доре в 56-ата минута пропусна сам срещу вратаря. Лукин с глава в 75-ата минута стреля над гредата, а 120 секунди по-късно Сапунян изпробва рефлекса на Страховяк, който изби в корнер. Ромарио Кортзорг също пропиля добра възможност в 83-ата минута. В 86-ата отново тунизиецът направи обрата пълен, след като с глава опъна мрежата за 2:1. “Канарчетата” изненадаха арменците с късо изпълнение на корнер, Минев центрира в наказателното поле и Хамза с глава отбеляза.

Така новата звезда на “Ботев” завърши подготовката с пет гола в последните три мача играни от него, като три от тях бяха от дузпи, а два паднаха от игра.

Мъри отново заложи на налаганата този лагер схема 4-4-2, като новите попълнения Феребори Доре и Юнес Хамза водеха атаката. Останалите три нови попълнения Бенга, Лукин и Куертан също започнаха мача.

“Канарчетата” победиха вчера сръбския Слобода с 5:1, но футболистите, които се очаква да излязат на 23 февруари срещу шампиона Лудогорец в първия пролетен кръг от първенството, играха днес.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA