“Ботев” (Пловдив) разби сръбския Слобода (Ужице) с 5:1 в контрола, играна в Кипър. С дубъл и две асистенции се отличи Цветелин Чунчуков, който беше най-добър на терена.

Треньорът на “Ботев” Станимир Стоилов избистри начина, по който ще подходи към последните две контролни срещи на тима в Кипър, които ще се играят в рамките на само 24 часа. Тъй като "жълто-черните" ще имат твърде малко време за възстановяване между мачовете със Слобода и Мика, Мъри очаквано заложи на два различни състава, които да изкарат по-голямата част от двубоите.

Мъри даде почивка на седем от своите футболисти. Той не използва в двубоя срещу Слобода Йордан Христов, Веселин Минев, Томаш Иршак, Алесандру Куртеан, Юнес Хамза, Фериборе Доре и Мариян Огнянов. Извън сметките остана и Георги Сърмов, който лекува контузия в прасеца.

Пловдивчани имаха тотално надмощие през целия мач и можеха да запишат и по-убедителна победа. След четвърт час игра Луис Педро откри резултата. Чунчуков получи топката пред наказатаелното поле , измъкна се отлично от защитник и центрира по тревата към холандеца, който от близо засече топката в мрежата – 1:0.

Иван Цветков удвои в 20-ата минута, като в ситуацията отново бе замесен Чунчуков. 19-годишният талант стреля с глава след центриране от корнер, топката се отби от напречната греда и се върна в полето. Там капитанът на “Ботев” я посрещна и също с глава увеличи аванса на "жълто-черните".

В 37-ата минута дълъг диагонален пас на Сивард Спрокел изведе Чунчуков зад защитата на Слобода, нападателят прехвърли излезлия да го пресреща вратар, но не уцели рамката на вратата. Секунди преди почивката и Вандер можеше да отбележи. Бразилецът шутира от воле след центриране на Чунчуков, но топката спря от външната страна на мрежата.
В 53-ата минута неудържимият Цветелин увенча добрата си игра с гол. Младокът беше изведен сам срещу вратаря от Божидар Васев, след което излъга стража и от малък ъгъл увеличи на 3:0.

Само две минути по-късно Чунчуков отбеляза прекрасен гол. Иван Цветков намери колегата си в атака с пас зад защитата и тийнейджърът с удар от въздуха от границата на наказателното поле препарира вратарят на сърбите за 4:0.

В 71-ата минута резервата на сърбите Йованович намали резултата с удар от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл на стража Филип Димитров. В 79-ата минута 16-годишния Борис Титюков, който малко по-рано се появи на терена, беше фаулиран в наказателното поле, а съдията посочи бялата точка. Тийнейджърът сам се нагърби с изпълнението и хладнокръвно вкара дузпата – 5:1. Това беше първи гол за Титюков с екипа на “Ботев”.


"Ботев" - Слобода 5:1
1:0 Луис Педро (14), 2:0 Иван Цветков (20), 3:0 Цветелин Чунчуков (53), 4:0 Цветелин Чунчуков (55), 4:1 Йованович (75), 5:1 Борис Титюков (79-дузпа)

“Ботев”: Адам Стаховяк, Филип Филипов, Сивард Спрокел, Димитър Везалов, Артур Енрике, Серкан Юсеин, Абел Анисе, Вандер Виейра, Луис Педро, Иван Цветков, Цветелин Чунчуков (Филип Димитров, Стамен Бояджиев, Алесандру Бенга, Серджан Лукин, Ромарио Кортзорг, Борис Титюков, Владимир Айтов и Божидар Васев)

Слобода: Ташич, Миличич, Лурич, Терзич, Васелич, Саломон, Максимович, Пейович, Чех, Лексанич, Боту


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА