Лудогорец победи руския Краснодар с 3:2 в контрола, играна в Испания. Шампионът на България постигна обрат, след като още до 12-ата минута губеше с 0:2.

Вандерсон откри в 11-ата минута, след като излезе сам срещу Чворович и го преодоля за 0:1. Секунди по-късно Жоазиньо покачи на 0:2 от дузпа. Бившата звезда на “Левски” беше един от най-добрите на терена и изтормози с пробивите си отбраната на българския тим.

Футболистите на треньора Стойчо Стоев се вдигнаха на щурм и в 25-ата минута върнаха едно попадение. Мисиджан проби и центрира към Марселиньо. Бразилецът стреля без забавяне от границата на наказателното поле и оплете топката в мрежата на руснаците – 1:2. В 37-ата минута Христо Златински изравни след отлично изпълнение от пряк свободен удар.

Още в следващата атака нов силен шут на Златински бе избит в корнер, а след неговото изпълнение Моци остана непокрит на два метра пред голлинията, но изстрелът му с глава като по чудо не намери целта.

На път към съблекалнята играчите на двата отбора оформиха кратко меле, но след намесата на треньорските щабове разправията беше спряна. След почивката нашият отбор установи надмощие и на няколко пъти краснодарци се разминаха с гола. В 80-ата минута след бърза контраатака топката достигна до Мишел Платини. Бразилецът с великолепен пас изведе Роман Безяк сам срещу вратаря и словенецът направи обрата пълен - 3:2 за Лудогорец!

Досега шампионите победиха Пирин (Бл) с 5:1, полските Гурник (Забже) и Корона (Киелце) съответно с 1:0 и 3:0, чешкия Спарта (Прага) с 1:0, както и Локомотив (Москва) с 2:1. Момчетата на Стойчо Стоев паднаха от Шериф (Тираспол) с 0:1 и направиха равен 1:1 с руския Рубин (Казан).


Лудогорец- Краснодар 3:2
0:1 Вандерсон (11), 0:2 Жоазиньо (12-д.), 1:2 Марселиньо (25), 2:2 Златински (38), 3:2 Роман Безяк (80)

Лудогорец: Чворович, Кайсара (46-Шоко), Моци (68-Ал. Александров), Мантула, Минев (46-Витиня), Луму (46-М. Александров), Бургзорг (46-Дяков), Златински (73-Бургзорг), Мисиджан (46-Абало, 73-Бакалов), Марселиньо (46-Ернандес, 73-Платини), Кишада (46-Безяк)

Краснодар: Филцов, Енджейчик, Ганквист, Мартинович, Петров, Газински, Мамаев, Перейра, Жоазиньо, Лаборде, Вандерсон

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA