Фиорентина победи у дома Удинезе с 2:0 в реванш от полуфиналите за Купата на Италия и с общ резултат 3:2 се класира за финала на турнира.

Двубоят на "Артемио Франки" започна страхотно за домакините, които поведоха още в 14-ата минута, когато Хоакин Санчес асистира с глава за Мануел Паскуал, който с воле вкара за 1:0. Последваха по-добри минути за гостите, чийто голмайстор Антонио Ди Натале на няколко пъти бе близо до гола, но не намери целта. В 35-ата минута Ди Натале стреля отблизо с глава в гредата.

След почивката домакините отново натиснаха и в 61-ата минута удвоиха преднината си с прекрасен гол на Хуан Куадрадо, който получи пас от Давид Писаро и с мощен изстрел прати топката точно под напречнана греда за 2:0. В самия край на срещата се стигна до два червени картона за гостите. Емануел Баду получи червен картон за неспортсменско поведение от резервната скамейка, а в седмата минута от добавеното време на мача Маурицио Домици бе изгонен от игра.

В крайна сметка Фиорентина спечели този полуфинален сблъсък и очаква на финала победителя от двубоя между Наполи и Рома утре от 21:45 часа българско време. В първия мач преди седмица „римските вълци” спечелиха с 3:2 на „Олимпико”.