Норвегия окупира върха в ски бягането и при жените, след като Ола Виген Хатестад триумфира при мъжете в свободния стил. Сънародничката му Майкен Касперсен Фала грабна златния медал в спринта, печелейки категорично на финала.

23-годишната Фала беше най-бърза и в четирите елиминационни състезания в дисциплината по 1,3 километровото трасе днес и заслужено стигна до златното отличия с време от 2:35.49 минути на финала. Норвежката е бронзова медалистка от световното първенство във Вал Ди Фиеме 2013, макар и в класическия стил.

На второ място за 2:35.87 минути завърши Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия), която изпревари в последните метри Весна Фабиан и финишира с 2 стотни от секундата пред словенката.

Олимпийската и световна шампионка Марит Бьорген отпадна на полуфиналите. Именитата норвежка, която взе титлите в класическия стил, падна на финалната права в последната пета серия и финишира с най-слабо време. 33-годишната Бьорген, която спечели олимпийската титла в скиатлона на 15 километра в Сочи преди три дни, завърши 11-а в крайното класиране на спринта днес.

Друга фаворитка за отличията Кикън Рандъл (САЩ) се провали още на четвъртфиналите. 31-годишната американка, която е носителка на Световната купа в спринта през последните две години, завърши четвърта в петата серия и остана 18-а в крайното подреждане.

Както по-рано ви съобщихме, българките Теодора Малчева и Антония Григорова-Бургова отпаднаха още в квалификациите. Малчева завърши на 54-о място, а Григорова-Бургова остана 60-а от 67 стартирали.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg