Ола Виген Хатестад (Норвегия) спечели олимпийската титла в индивидуалния спринт по ски бягане в свободен стил на Игрите в Сочи. Той финишира с време 3:38.39 минути. На второ място завърши Теодор Петерсон (Швеция) с време 3:39.61 минути, а трети се нареди Емил Йонсон (Швеция) с време 3:58.13 минути. Андрей Гридин, който се състезава за България, отпадна още в квалификациите, заемайки 64-о място.

Топлото време в Сочи оказа изключително голямо влияние във финала на спринта. В самото начало на финала шведът Маркус Хелнер получи криза и загуби шансове да се бори за челните места, а в средата на дистанцията трима от финалистите паднаха заради мекия сняг. След невероятния карамбол Ола Виген Хатестад поведе колоната и въпреки късната атака на Тиодор Петерсон, запази първото си място и спечели титлата./БЛИЦ

Ола Виген Хатестад е роден на 19 април 1982 година в Аским (Норвегия). Това е първата му олимпийска титла и въобще първи олимпийски медал. Има два златни медала от световното първенство през 2009 година в Либерец (в спринта и индивидуалния спринт).


ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg