ЦСКА още не е загубил надежда за привличането на Венцислав Христов от Берое. Това заяви старши треньорът на "армейците" Стойчо Младенов.

"Аз ще чакам Венци Христов до последния момент и се надявам, че ще бъде привлечен, каза Екзекутора на Ливърпул след прибирането на тима от Турция, където „червените” бяха на подготвителен лагер.

"Това, което бяхме запланували, се изпълни на 100 процента. Разбира се, контузията на (Пламен) Крачунов в Гърция го забави много с подготовката, но се надявам от утре той да се включи активно. Ще му изготвим индивидуална програма и ще трябва да работи усърдно, за да настигне другите, заяви Младенов, който коментира трансфера на Иван Стоянов:

- Той е един доказан футболист и в момента, в който разбрахме, че е свободен, не се двоумихме да направим всичко възможно, за да го привлечем. Ще го използваме по фланга, където той е най-силен и ще се опитаме да извлечем максимума от него, а и от другите футболисти.”

Нападателят Гуидо ди Вани вече е подписал договор с клуба до края на сезона, а на каращия проби ляв бранител Браян Оливан Ереро е бил предложен контракт и вече всичко зависи от юношата на Барселона и неговия агент:

"Ди Вани има договор с ЦСКА до лятото, който е с опция за удължаване с още една година, а относно Браян (Оливан Ереро), ние сме направили своето предложени и имаме малки различия, но ние сме предложили своите условия. Ако ги приемат, ще го привлечем, ако не – ще се разделим.”

Запитан дали все още съществува вариантът ЦСКА да се подсили с нов нападател, Стойчо Младенов заяви:

"Вариантът за нов нападател все още е актуален. Аз ще чакам Венци Христов до последния момент и се надявам, че ще бъде привлечен. Това е едно от важните неща за развитието на нашия отбор. Аз имам търпение. В случая рискувам, като не взимам нов нападател и ако трябва, ще го чакам до последно. Продължава да съществува възможността Венци Христов да дойде при нас. Футболистите го харесват, аз го искам и се надявам да дойде при нас, оттук-нататък нещата вече са в едно друго поле – финансовата страна на нещата.”

Впоследствие треньорът на „червените” бе запитан дали е запознат с декларацията на Берое, в която старозагорци още веднъж категорично заявиха, че Венци Христов "окончателно" остава играч на клуба.

"Тогава е по-добре да не коментираме много тази тема, защото не съм запознат, от вас научавам за тази декларация. В неговия договор обаче има клауза (за откупуване), от която може да се възползва всеки един клуб по всяко време. Сега опитваме да приспособим Косоко за тази позиция и ако нямаме друг, освен Ди Вани, ще търсим да преоткрием още някой. Нямаме вече възможност за търсене на нови и най-вероятно с това, с което разполагаме, ще започнем първенството, каза Стойчо.

- Конкуренцията е сериозна, имаме и млади футболисти. Виждате един Чочев, който изплува, един Карачанаков, който е в добро състояние и показа силна игра в последния мач. Общо взето имаме едни 11 перспективни и млади момчета, от които след време се надявам да имаме двама-трима титуляри. ЦСКА следва една програма, която сме начертали. Аз още в началото казах, че това е оздравителна година.

Градим един отбор на три етапа. Първият мина, това беше вторият и чакаме лятото, за да се подсилим на позициите, където имаме нужда. Оттук-нататък, сме зависими от финансова страна и аз вярвам, че клубът ще се развива все по-добре. Имаме стратегия на развитие на отбора и на клуба, която следваме. Не мога да коментирам какви финанси има клуба, това е работа на Александър Тодоров и Александър Томов. Аз предпочитам да говоря за спортно-техническата част. ЦСКА се изправя. Малко по малко, но се изправя. Стараем се в ЦСКА да възпитаме този характер на победител и съм сигурен, че през пролетта, така както и до сега, ще играем във всеки мач за победа.

За чужденците ще внимавам този път. Ще им дадем повече време за адаптация. Това са много добри футболисти, които не искам да загубим. Има конкуренция, желание, а това се предава в контролите и се надявам да го пренесем в шампионата. Иначе аз давам на всички равни шансове. Който се представи най-добре, той има шансове да започне в шампионата.”


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА