Мария Хьофъл-Рийш защити олимпийската титла в комбинацията, след като триумфира в Сочи. Това е трето злато от олимпийски игри за 29-годишната германка, която във Ванкувър 2010 спечели и слалома.
 
Хьофъл-Рийш беше пета след спускането, но се представи силно в последвалия слалом и финишира с общо време 2:34,62 минути. Втора, на 0,40 секунди, остана австрийката Никол Хосп, за която това е второ олимпийско сребро след това в слалома в Торино 2006.
 
Джулия Манкузо, която беше първа на спускането, зае третото място. 29-годишната американка финишира на 0,53 секунди зад Мария Хьофъл-Рийш. Манкузо спечели сребро в комбинацията преди четири години във Ванкувър.
 
Освен трите си олимпийски титли, родената на 24 ноември 1984 г. в Гармиш-Партенкирхен, Мария Хьофъл-Рийш има и два златни и четири бронзови медала от световни първенства. През кариерата си има 27 победи в Световната купа, а през 2011 г. спечели Големия Кристален глобус. Има два Малки Кристални глобуса в слалома и по един в Супер Джи и комбинацията.
 

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg