Димитър Бербатов си е отбелязал автогол в последния си мач за Фулъм. Това реши специалната комисия на Висшата лига, която изгледа видеозапис на двубоя между "котиджърс" и Суонзи, загубен от Митко и съотборниците му с 0:2. Двубоят се игра на 28 януари и беше последен за българския нападател за лондончани, които го трансферираха в Монако.

В 76-ата минута на мача Джонатан де Гузман центрира от фаул, а Чико Флорес се разписа с глава. Испанецът изпревари Бербатов при удара си, а топката се отклони леко в тялото на българина преди да влезе във вратата. Първоначално попадението беше записано на Чико Флорес, но след заседанието си комисията го приписа на Митко.

Така след над 200 гола в първенствата на Германия и Англия Бербатов записва първи автогол.

БЛИЦ припомня, че не за първи път специалната комисия на Висшата лига се занимава с българина. През 2011 година един от головете на Бербо бе отменен. Тогава Митко водеше ожесточена битка с Карлос Тевес за голмайсторския приз, като в крайна сметка и двамата завършиха с по 20 гола, след като и на аржентинеца беше отменено едно от попаденията.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА