Литекс продължи успешната си серия в Анталия с нова победа. "Оранжевите" отново се представиха на висота и победиха Ягодина с 2:1. Съперникът е носител на Купата на Сърбия за 2013 г. и трети във временното класиране на западните ни съседи.

Момчетата на Загорчич имаха надмощие през целия мач, но реално трябваше да спечелят много по-изрзително. Четири пъти ловчанлии излизаха сами срещу вратаря на Ягодина, но не успяха да вкарат. Петър Златинов увенча силното си завръщане след контузия с гол и няколко перфектни паса, а в герой на срещата се превърна 18-годишният талант Георги Минчев, забил победния гол в последната минута, пише официалният сайт на “оранжевите”.

До 15-ата минута нашите имаха две отлични ситуации за гол, изработени от Станислав Манолев. Първо ударът на национала бе избит от голлинията, а малко след това той бе намерен прецизно от Петър Златинов, но стреля покрай гредата. Вместо да поведат обаче, ловчанлии допуснаха съперника да открие резултата в 17-ата минута, когато с топовен шут от двайсетина метра Якимовски се разписа.

В 23-ата минута Литекс стигна до нова стопроцентова ситуация. Златинов с хитър пас изведе Том фронтално срещу вратаря, но бразилецът стреля в аут. Класата на плеймекъра Златинов пролича и десет минути по-късно, когато той асистира на Миро Манолов, но таранът не можа да преодолее стража на сърбите. До края на полувремето Том имаше още един шанс да изравни. Бразилецът открадна топката от отбраната, напредна, но би над напречната греда.

Литекс влезе в мача агресивно и след почивката. Манолев опита силата на удара си от дистанция, но вратарят изби. В 55-ата минута Момчил Цветанов нахлу в пенала и бе повален, а за опитен играч като Златинов не бе проблем да вкара за 1:1. В 77-ата минута и юношата Георги Минчев можеше да порази мрежата с глава след центриране на Златнов. В последната минута на мача младокът от Академията Минчев донесе победата за ловчанлии с майсторки гол. Той показа завидно хладнокръвие и технично прехвърли противниковия страж за 2:1.

Литекс - Ягодина 2:1
0:1 Якимовски (17), 1:1 Златинов (55), 2:1 Минчев (90)

Литекс: Александров, Манолев, Пл.Николов, Божиков, Гълъбов, Цветков, Н.Колев, Цветанов, Том, Златинов, Манолов( Орлинов, Славчев, Руменов, Минчев)

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА