Само няколко дни след трансфера в Монако френските медии започнаха да сипят атаки срещу Димитър Бербатов. Според авторитетното издание "Екип" треньорът на "монегаските" Клаудио Раниери ще остави българина резерва в голямото дерби с ПСЖ в неделя (9 февруари). Всъщност, "Екип" потвърждава нещо, което се говори под сурдинка на "Луи II" още от миналата седмица. Раниери не е особено топло настроен към Бербатов. Причината е, че българинът бе доведен в Княжеството през главата му и без неговото съгласие. Както е известно, вариант №1 за италианския специалист бе Мирко Вучинич, а останалите му опции бяха също от Серия "А". Всички те обаче пропаднаха, преди Бербатов да се появи броени часове преди затварянето на трансферния прозорец.

Дори и в отсъствието на тежко контузения Радамел Фалкао, който пропуска остатъка от сезона, италианският треньор има на разположение четирима души в атака - Валери Жермен, Еманюел Ривиер, Антони Марсиал и Лукас Окампос. Според "Екип" Жермен, който вкара два гола в последните два мача на Монако, и Ривиер са фаворити за титуляри в дербито с ПСЖ. Не е сигурно дори, че Митко ще се появи като резерва, защото в момента Марсиал е в по-добри позиции от него. Преобладаващите мнения във френските медии са, че в неделя Бербатов просто ще трябва да се задоволи с място в групата. Изтъква се, че и това не е проста работа, тъй като при подобно положение Раниери трябва да намери място на пейкана едновременно на четирима офханзивни футболисти - Марсиал, Окампос, Ферейра Караско и Бербатов.

В "Екип" пише и друго - че на Димитър изобщо няма да му е лесно с адаптацията и не му предричат добро бъдеще с червено-белия екип.

Феновете на Монако също са разделени за трансфера на Бербатов. Анкета на maxifoot.fr показва, че 54% от феновете на "монегаските" не вярват в доброто представяне на новия нападател.

Всички ние се надяваме Бербатов да опровергае французите, които по принцип нас не ни долюбват...