Литекс победи Погон Шчечин с 3:2 в третата си контрола в Анталия. "Оранжевите" можеха да бъдат и по-убедителни срещу шестия в класирането на полското първенство, но Джордан изпусна дузпа, а още 3-4 положения не бяха реализирани от Асприля, Ваюши и Страхил Попов. Два гола за българския тим отбеляза Юрген Джазула, единия от дузпа, а в края на двубоя Данило Асприля увенча активната си игра с попадение и донесе успеха.

Златомир Загорчич раздели отбора на две равностойни единадесеторки. Срещу поляците в игра се появиха само 14 играчи. Влезлите като резерви и всички останали здрави футболисти ще излязат в четвъртък срещу Ягодина.

Ловчанлиии започнаха активно и още в първите десетина минути Асприля на два пъти надигра защитата, но не успя да завърши атаката с удар или точен пас. В 27-ата минута Ваюши нахлу в наказателното поле и беше повален, но сигнал за дузпа не последва. При контраатаката поляците поведоха в резултата след гол на Марчин Робак. В 34-ата минута Асприля проби и намери Джордан, но Янукевич спаси удара му с глава. Две минути след това отново след акция на колумбийците, футболист на Погон игра с ръка в наказателното поле и Джазула хладнокръвно вкара от бялата точка за 1:1. В последните минути на първото полувреме натискът на Литекс стана още по-силен. Поляците имаха късмет в 44-ата минута, когато първо Янукевич парира шут на Асприля, а при добавката бранител изчисти от голлинията след удар на Страхил Попов. В 45-ата минута Джазула направи 2:1 след техничен удар от 15 метра.

В 57-ата минута Симеон Славчев получи втори жълт картон и пое към съблекалните, но по предварителна договорка между щабовете играта продължи в числено равенство, а в игра се появи Александър Цветков. В 62-ата минута Страхил Попов центрира отдясно, топката стигна до Ваюши, но той би покрай вратата. В 68-ата минута Данило Асприля влезе в наказателното поле, където беше съборен. Последва нова дузпа за ловчанлии, но Янукевич се представи на висота и отрази удара на Джордан. Малко по-късно и резервата на Погон Мустафа получи червен картон, но и той бе заменен от свой съотборник. Пропуските на Литекс бяха наказани от съперника в 80-ата минута, когато Робак се оказа най-съобразителен и отблизо изравни резултата.

В 85-ата минута Асприля донесе победата на Литекс с 3:2 след нова хубава акция и асистенция на Джазула.

Литекс Ловеч – Погон Шчечин 3:2
0:1 Робак (27), 1:1 Джазула (36-дузпа), 2:1 Джазула (45), 2:2 Робак (80), 3:2 Асприля (85)

Литекс: Евгени Александров, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Джамал Берберович, Симеон Славчев, Румен Руменов, Юрген Джазула, Данило Асприля, Вилмар Джордан, Армандо Ваюши (Пламен Николов, Станислав Манолев, Минчев)

Погон Шчечин: Янукевич, Фрашчак, Хернани, Гола, Левандовски, Малецки, Лава, Рогалски, Акахоши, Мураяма, Робак (Бак, Мустафа, Корт, Козловски)

Червени картони: Симеон Славчев (57-Литекс); Мустафа (Погон)

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА