Ямбол надигра Рилски спортист като гост в Самоков със 102:100 в зрелищен мач. Победата на възпитаниците на Юлиян Радионов дойде след продължение. Редовните 40 минути завършиха при резултат 90:90, а отборите предложиха динамичен мач, изпълнен с добри изпълнения. Победата прекъсна серията на Ямбол от две загуби, а Рилски записа четвърто поредно поражение.

Последната четвърт се превърна в зрелище за феновете в "Арена Самоков". Рилецо дръпна със 77:72 след силни минути на Шон Барнет, но Станислав Говедаров запази надеждите на Ямбол, реализирайки 11 поредни точки за своя тим за 83:82 три минути преди сирената. Оттук започна играта на нерви, след като и двата отбора имаха по повече от 5 отборни нарушения. Рилски се откъсна напред, но Павлин Иванов показа железни нерви, реализирайки 6 наказателни удара в рамките на минута за 90:90.

В допълнителните пет минути Ямбол не остави шанс на домакините, благодарение на страхотни отигравания на Станислав Говедаров и Павлин Иванов. Най-резултатен за успеха бе Станислав Говедаров с 26 точки, а Павлин Иванов вкара 22. Много силно се включи и Стоян Петков, който завърши с 14 точки и 15 борби, а по 11 точки отбелязаха напусналите за пет лични нарушения Станислав Славейков и Димитър Маринчешки. За самоковци с 21 точки и 12 борби приключи Шон Барнет, а с 19 и 6 борби е Остън Калхун.