Локомотив (Пловдив) загуби от Динамо (Киев) с 0:2 в контрола, играна в испанския курортен град Марбея. Головете за украинския гранд вкараха Диоманси Мбокани в 69-ата минута и Ярмоленко в 86-ата.

Преди почивката играта беше по-равностойна, като в 12-ата минута пловдивчани можеха да поведат. Ндайе засече с глава центриране в наказателното поле на вратаря Рибка. Топката обаче облиза гредата и излезе в аут.

В 37-ата минута се получи страхотно разбъркване в пеналта на Локомотив. Идейе шутира силно, падналият Господинов не успя да реагира, но Диего се намеси и изби в корнер, предотвратявайки сигурен гол. Секунди по-късно Беланда центрира отдясно, отново Идейе стреля с глава от 7-8 метра, а стражът на нашия тим изби трудно под гредата. След почивката в игра се появи новото попълнение Амед Намуши, който дебютира за Локо.Той взе екипа на напусналия Аймен Белаид.

В 50-ата минута “железничарите” пропуснаха ново положение, когато Намуши подаде на Гади, той центрира остро, Камбуров не успя да отиграе в наказателното поле, топката стигна до Якимов, който шутира силно, но прати топката леко встрани от вратата. Скоро след това Йордан Тодоров центрира остро отдясно, Якимов засече неточно от воле в аут. В 69-ата минута Динамо поведе. Ярмоленко центрира на далечната греда, където Мбокани бе оставен непокрит и без проблеми реализира – 0:1.

10 минути преди края на срещата при изпълнение на аут се контузи вратарят Акалски. Инцидентът изправи на нокти щаба на Локомотив, защото резервата смени на полувремето Йордан Господинов принудително. Ако и Акалски излезеше, под рамката трябваше да застане полеви играч. В крайна сметка обаче той остана геройски на поста си и довърши мача. В 89-ата минута Ярмоленко преодоля защитата на Локомотив и от десетина метра фиксира крайното 0:2.

Това беше шестата проверка от началото на зимната подготовка за тима на Александър Станков. До момента “бяло-черните” записаха само една победа – над латвийския Юрмала с 3:0. Два пъти завършиха наравно – 2:2 с Шанхай Ийст Ейша (Китай) и 1:1 с Видеотон (Унгария). Преди това паднаха и от ПСВ Айндховен с 0:3 и от украинския Днепър с 0:5.


Съставът на Локомотив: Господинов, Тодоров, Ас.Георгиев, Трифонов, Диего, Ндайе, Илиадис, Маламов, Лазаров, Бавин, Якимов (Акалски, Гади, Белаид, Камбуров, Тунчев, Йовчев, Коруджиев, В.Георгиев, Полюткин, Намуши, Йошев)


ТРАНСФЕРНА ЗИМА 2014

ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2014