Нападателят на Саутхемптън Пабло Освалдо е считан за сигурно ново попълнение на Ювентус, макар че "бианконерите" още не са обявили официално за сделката с колегите си от Англия.

Националът на Италия пристига при "Старата госпожа" под наем до края на сезона. Ювентус плаща на английския клуб сумата от 400 000 евро, като "светците" вече обявиха цена между 18 и 20 милиона евро на родения в Аржентина голмайстор, който се очаква да продадат през лятото.

БЛИЦ припомня, че именно Освалдо вкара и двата гола за националния отбор на Италия при равенството 2:2 с България в София от световните квалификации, когато разплака Николай Михайлов.

Бившият нападател на Фиорентина, Еспаньол и Рома напусна "вълците" през август, но изкара едва няколко месеца на Острова. 28-годишният нападател вкара едва 3 гола за Саутхемптън.

С пристигането му в Ювентус нападателите в тима на Антонио Конте са вече шестима. Двамата титуляри са Карло Тевес и Фернандо Йоренте, докато италианските национали Себастиян Джовинко и Фабио Куалярела се надяват да играят повече до края на сезона. Мирко Вучинич пък отказа трансфер в Арсенал и Валенсия и остава в Торино, а с идването на Освалдо конкуренцията става убийствена.

Италия, Серия "А"

Трансферите в Серия "А" – зима 2014