Треньорът на Севастопол Ангел Червенков пожела втори основен футболист на "Левски". Пред договор с украинския тим е не само националът Владимир Гаджев, а и Орлин Старокин.

Мениджърът на сърцатия халф - Милен Георгиев, съобщи пред БЛИЦ, че Червенков проявява интерес към 27-годишния юноша на ЦСКА, който изигра редица силни мачове за "Левски" през есента. Както е известно, договорът на Старокин със "сините" изтича идното лято, като до момента контрактът не е подновен.

"Червенков се интересува от Старокин и го иска в Севастопол. Мои партньори от Украйна също ме разпитваха кои са най-добрите ни дефанзивни халфове. Посочих им Старокин, както и Георги Сърмов. Слагам Орлин в Топ 3 на най-добрите дефанзивни халфове в България в момента. Знаете колко борбен играч е, мъжко момче... Нормално е да иска да продължи в чужбина, но на този етап не се знае какво ще се случи", каза Милен Георгиев пред БЛИЦ.

"Утре ще уведомя "Левски" за интереса на Севастопол. В същото време разговаряме и за удължаването на договора му, така че може и да остане. Това, че Червенков го иска, не означава, че се е отказал за Гаджев. Старокин би му свършил перфектна работа в дефанзивен план, докато Гаджев е по-офанзивен футболист", добави мениджърът, който движи и трансфера на Венцислав Христов от Берое в ЦСКА.

"Какво да ви кажа за Венци? Момчето чака. Знаете, че топката е в полето на ЦСКА. Берое очакват парите и тогава ще финализираме сделката", каза още легендата на бургаския футбол.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА