Литекс записа престижна победа с 3:2 срещу Партизан в първата си контрола от лагера в Турция. Над всички беше националът Станислав Манолев, който си търси нов отбор, след като се раздели с ПСВ Айндховен. Докато поддържа форма с "оранжевите" играчът блесна с екипа на Литекс и беше с основна заслуга за успеха над "гробарите", реализирайки 2 гола.

Манолев игра 45 минути, в които демонстрира, че не е загубил форма.

Момчил Цветанов откри за Литекс в 29-ата минута. Лука изравни за Партизан в 54-ата, а в 60-ата Манолев даде нова преднина на лидера в "А" група. В 70-ата отново националът беше точен, а до края сърбите успяха само да намалят до 2:3, след като в 82-ата минута резервата Малбашич наказа Евгени Александров.

Така Литекс успя да победи Партизан от третия опит, след като в предишните две контроли сърбите имаха победа с 3:2 (през 2010 година), а веднъж срещата им завърши 1:1 - миналата зима.

От новите попълнения на Литекс титуляри в днешната среща започнаха Пламен Николов, Иван Горанов и Данило Асприля. След почивката на терена се появи и Манолев, който за момента само поддържа форма с ловешкия тим. Треньорът Златомир Загорчич обаче вече сподели, че има минимална вероятност националът да остане в отбора през пролетта, ако не си намери отбор.

Защитникът Николай Бодуров пък се завърна в състава, след като през есента бе изваден от отбора заради неспазване на дисциплината. Малко преди края на контролата с Партизан повторен дебют с екипа на Литекс направи завърналият се бразилец Том.

Сърбите първи застрашиха вратата на Евгени Алекснадров и в 4-ата минута от пряк свободен удар Илич нацели напречната греда. До края на полувремето обаче избраниците на Загорчич определено доминираха, организирайки няколко голови атаки. Два удара на Момчил Цветанов и Румен Руменов минаха покрай гредите, а 12-ата минута Мирослав Манолов бе изведен сам срещу Лукач, но стражът на Партизан изби с мъка удара му.

Последва нов неуспешен опит за обстрел от воле от Цветанов, който в 29-ата минута увенча нахъсаната си игра с попадение за 1:0. Юрген Джазула пусна отлично към Асприля, колумбиецът надбяга отбраната и стреля, а спасената от Лукач топка стигна до Цветанов и той с глава отблизо откри. До почивката Партизан създаде едно положение в 35-ата минута, но Александров парира шута на Скулетич.

Загорчич направи четири промени в състава си за второто полувреме. На терена се появиха Николай Бодуров, Станислав Манолев, Джемал Берберович и Александър Цветков, които замениха Пламен Николов, Иван Горанов, Страхил Попов и Румен Руменов.

Веднага след подновяването на играта "оранжевите" изпуснаха отлична възможност. Отново Джазула изведе Манолов, но таранът изпусна да се разпише от добра позиция. В 54-ата минута след колективна грешка в ловешката отбрана, Лука се оказа най-съобразителен и изравни за 1:1.

В 60-ата Манолев показа класа и заби майсторски гол след индивидуален рейд през центъра и техничен удар с левия крак, наказвайки "гробарите" за 2:1. Българският национал показа точен мерник и в 70-ата минута, когато с изстрел от над 25 метра изненада вратаря на Партизан и доведе резултата до 3:1.

В последния четвърт час на двубоя в игра за българския тим се появи каре младоци от Академията в лицето на юношеските национали Колев, Гълъбов, Даскалов и Минчев. В 82-ата минута бившите съотборници на Иван Иванов в Партизан успяха да намалят чрез Малбашич, който вкара от границата на наказателното поле и така Литекс спечели с 3:2.

Следващата контрола на "оранжевите" на лагера в Турция ще бъде в понеделник - срещу Амкар (Перм).

ЛИТЕКС - ПАРТИЗАН 3:2
1:0 Момчил Цветанов (29), 1:1 Лука (54), 2:1 Станислав Манолев (60), 3:1 Станислав Манолев (70), 3:2 Малбашич (82)

Литекс: Евгени Александров, Страхил Попов, Пламен Николов, Васил Божиков, Иван Горанов, Симеон Славчев, Румен Руменов, Момчил Цветанов, Юрген Джазула, Данило Асприля, Мирослав Манолов (Станислав Манолев, Николай Бодуров, Пламен Гълъбов, Том, Петър Златинов)

Партизан: Лукач, Волков, Трайкович, Вуличевич, Обрадович, Дринич, Брасанац, Илич, Лука, Скулетич, Лазович

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA