Мъжкият отбор на “Левски Бол” победи Славия с 3:0 (25:19, 25:20, 25:17) в мач от 14-ия кръг на държавното първенство. “Сините” имаха почти пълно надмощие в столичната зала “Панайот Пондалов”. Това беше седма победа за тях от началото на сезона и с 23 точки те се изкачиха на пето място във временното класиране на Суперлигата. Славия е предпоследен само с три успеха и 11 загуби.

Мачът между двата отбора бе заложен да се играе в столичната зала “Христо Ботев”, като в последния момент поради технически причини бе преместен в залата на “белите”– “Панайот Пондалов”, пише bgvolleyball.com. Това доведе и до по-малко публика, като малцина разбраха за промяната и гледаха мача.

Въпреки че играха в собствената си зала, славистите бяха равностойни на левскарите само до средата на в първия гейм, когато дори водеха с 14-12. След второто техническо прекъсване “сините” взеха нещата в свои ръце и набързо направиха разлика, като спечелиха гейма. В третия гейм “сините” поведоха с разгромното 10:0, като само последвало отпускане доведе до повече точки за съперника.