Баскетболистите на "Левски" успяха да победят Ямбол като гост с 88:82 и така донякъде измиха срама от домакинкото поражение от Черно море в миналия кръг на НБЛ.

Двата тима изиграха напрегнат двубой, който вървеше равностойно в първите три части, а с добра серия в последната избраниците на Константин Папазов стигнаха до успеха.

Ямболии не се предаваха и 1.43 минути преди края се доближиха на само 3 точки от "сините" след кош на Павлин Иванов. Още в следващата атака обаче Джордже Мичич вкара много важна тройка за гостите от София. Последва пропуск за домакините и след това нова тройка за "Левски" - този път на Венцислав Петков в последната секунда на атаката.

Отново Павлин Иванов даде надежда на Ямбол с две забивки за 80:85, но домакините така и не успяха да съберат сили за нещо повече и отстъпиха с 82:88.

Лайънъл Чалмърс вкара най-много за победителите в днешния мач - 27 точки, Джордже Мичич добави 15, а Джумейн Джоунс остана с 13. За Ямбол Станислав Говедаров вкара 22 точки, Станислав Славейков остана с 18, докато Стоян Петков и Павлин Иванов вкараха съответно 14 и 12 точки.

Така "Левски" вече е с актив от 9 успеха и 4 загуби, заемайки третото място във временното класиране на НБЛ. Ямбол е с баланс от 7 победи и 7 загуби и е пети към момента.

Следващата седмица избраниците на Тити Папазов приемат Спартак (Плевен), а Ямбол гостува на Рилски спортист.