Арсенал разгроми Ковънтри с 4:0 в мач 4-я кръг от турнира за Купата на Англия. Домакините имаха тотално надмощие над значително отстъпващия по класа съперник и можеха да запишат и още по-убедителен успех.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер пусна като титуляри цели 6 футболисти, които иначе търкат пейката на резервите. В герой на вечерта се превърна Лукас Подолски. Германският национал загатна, че се намира в добра форма и заби два гола. Той откри резултата в 15-та минута след асистенция на Месут Йозил, а малко по-късно вкара втори гол след центриране от корнер и удар с глава.
Най-чистото положение за гостите пропиля в 49-ата минута Лион Кларк. Той беше изведен зад защитата на Арсенал по дясното крило, нахлу в наказателното поле, но стреля право в тялото на вратаря Фабиански.

В 56-ата минута Окслейд-Чембърлейн загуби топката пред пеналта и Кларк бе намерен на чиста позиция пред пеналта. Той отправи остър удар и Фабиански остана на място, но за негов късмет топката срещна страничната греда. Оливие Жиру 83-ата минута французинът вкара трети гол. Санти Касорла изведе Гибс в наказателното поле и той от аутлинията поднесе назад пред вратата, топката мина между двама защитника и стигна до Жиру, който я засече мощно в мрежата.

В 89-ата минута Касорла направи 4:0 след многоходова атака, минала през Йозил, Зелалем и Уилшър. Накрая Касорла изведе Дженкинсън на стрелкова позиция отдясно в наказателното поле. Силният удар на бека бе спасен от вратаря, но топката дойде в Касорла и той направи добавка на празна мрежа.

В добавеното време Йозил пресече една топка и навлезе непокрит в наказателното поле, след което стреля технично покрай вратаря, но топката се отби от страничната греда. Официален дебют с тим на Арсенал направи 16-годишният германец с етиопски произход Гедион Зелалем.