Локомотив (Пловдив) продължава да търси първата си победа за 2014 година, след като завърши 1:1 с втория в унгарското първенство Видеотон. Контролата се игра в испанския курорт Марбея под акомпанимент на духов оркестър, който репетира близо до Общинския стадион.

Първите две проверки на „смърфовете” от началото на годината бяха в приятелски турнир на Канарските острови, на който останаха последни след загуба от ПСВ Айндховен (0:3) и реми 2:2 в редовното време с Шанхай Ийст Ейша, от който падна след това след дузпи.

Първото полувреме между българския тим и Видеотон бе равностойно и без кой знае какви положения за гол. В 36-ата минута Мендес бе съборен в наказателното поле на унгарците, но не последва дузпа. Малко след това пропуск направи Крис Гади, чийто удар бе избит от вратаря.

След почивката Локо (Пд) поведе в 50-ата минута, когато Тижани Белаид реализира след изпълнение на непряк свободен удар в наказателното поле на унгарците заради хваната от вратаря Тужвел топка, върната от негов съотборник. Видеотон се нареди на голлинията, а Здравко Лазаров и Камбуров отиграха триково, но съдията повтори изпълнението, след което Лазаров пусна топката между краката на Камбуров, а зад него Тижани я прати във вратата между всички футболисти на унгарците за 1:0.

Радостта на „смърфовете” бе кратка, тъй като шест минути по-късно Неманя Николич се възползва от центриране на Адам Гурчо и се разписа с глава за 1:1. Играчите на Локомотив претендираха, че Гурчо е в засада, но такава не бе отсъдена. Две минути по-късно Николич можеше да вкара за втори път с глава, но от близко разстояние прати топката в аут.

В 88-ата минута Н`Дайе можеше да донесе победата на Локо (Пд) след удар от около 30 метра, но стражът на унагарците спаси с мъка, а в последните секунди от даденото продължение на срещата Белаид стреля от фаул над вратата.

Следващата контрола на Локо (Пд) е на 24 януари (петък) от 17:00 часа срещу Юрмала.

Локомотив Пловдив: 12.Йордан Господинов, 7.Йордан Тодоров, 18.Асен Георгиев, 33.Александър Тунчев, 87.Диего, 20.Тижани Белаид, 3.Валери Георгиев, 91.Крис Гади, 77.Здравко Лазаров (к), 11.Мартин Камбуров, 45.Жозеф Мендес
Влезли като резерви: Костадин Марков, Трифонов, Аласан Ндайе, Дани Кики, Александър Якимов, Станислав Маламов, Георги Коруджиев

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА