Албена Денкова и Максим Стависки привлякоха вниманието с впечатляващо изпълнение, предава сайтът Красивата страна на спорта. То беше под съпровода на родопската народна песен "Девойко мари хубава", изпълнена от "Мистерията на българските гласове". Двамата блеснаха във втория кръг от руското шоу за кънки на лед "Купата на професионалистите", в което за титлата се борят два отбора - Русия срещу кънкьори от останалия свят.

Върху "Девойко мари хубава" Албена и Максим бяха разиграли нежна композиция в характерния си артистичен стил под ръководството на гениалния Иля Авербух.

Под звуците на фантастичната мелодия и допълнителните ефекти двамата се заляха с вода на сцената. Бяха облечени със стилизирани народни носии, създавайки приятното впечатление на романтика и поетика.

С великолепното си изпълнение Албена и Максим изправиха публиката на крака, а оценката на петчленното жури за техника и за артистизъм им донесе максималния сбор от 12 точки.

000_albena_maxim1.jpg

"Албена е моето българско слънчице", отбеляза доволният Максим, разцелувайки половинката си. Руснакът е баща на детето на родната фигуристка.

Изявите на звездната двойка на леда могат да накарат всеки зрител пред малкия екран да настръхне от емоция и вълнение. Вижте изпълнението, което за по-малко от два дни има почти 80 хиляди гледания в YouTube:



000_albena_maxim2.jpg

000_albena_maxim3.jpg

000_albena_maxim.jpg