Мария Шарапова изненадващо отпадна от Аустрелиън Оупън, допускайки загуба с 6:3, 4:6, 1:6 от Доминика Цибулкова. Поражението на гаджето на Григор Димитров идва само дeн след "хвърлената бомба" от Ана Иванович, която сензационно отстрани световната №1 и водачка в схемата Серина Уилямс.

Цибулкова се противопостави отлично на Маша, която беше неубедителна в днешната среща. Рускинята напусна надпреварата в момента, в който Григор се потеше на корта в двубоя си с Роберто Баутиста-Агут.

Шарапова надигра словачката с 6:3 в първия сет, но във втория загуби пет поредни гейма, след което обаче взе четири, но Цибулкова не сгреши при сервирането си и изравни на 1:1 след 6:4.

Нисичката словачка доминираше в решителната част, която спечели с категоричното 6:1, а с това и мача, класирайки се на 1/4-финалите. Там Цибулкова очаква победителката от двубоят между Йелена Янкович и Симона Халеп.

Това не бе първата победа на словачката над рускинята. От вече 6 срещи, 161-сантиметровата Цибулкова е спечелила вече 3, две от които на турнири от Големия шлем. Първата беше на Ролан Гарос през 2009 година, когато словачката разбива Маша с 6:0, 6:2 и се класира на 1/2-финалите.

С днешната си победа над рускинята Цибулкова за първи път достига 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън.