Лукойл Академик постигна поредната си победа в първенството по баскетбол, след като надигра Черноморец като гост с 98-83. Шампионите постигнаха шести пореден успех, като той дойде срещу последния в класирането и единствен без победа до момента. Бургазлии обаче се бориха достойно срещу шампиона, който направи разликата двуцифрена чак в последната четвърт. Лукойл вече са с баланс 11-1 в първенство.

Черноморец водеше след първата част и изненадващо държеше преднина почти до края на втората. Лукойл Академик поведе с две точки преди полувремето, като двата тима се разделиха на почивката при резултат 41:44. Третата част гостите спечелиха с 25:21, като отново домакините играха достойно. В последната четвърт Лукойл Академик победи с 29:21, с което натрупа и крайния аванс.

За победителите над всички бе гръцкият гард Димитрис Вергинис с 20 точки, 9 борби и 4 асистенции. Киърън Ачара се отчете със 17 точки и 9 борби, а с 15 точки е Чавдар Костов.

За домакините силно се представи Тодор Тодоров с 21 точки, 7 борби и 4 асистенции. На добро ниво бяха и Димитър Рошманов с 19 точки и 4 асистенции и Емил Бинев, който вкара 16 точки, като успя и в шестте си опита за стрелба.