Баскетболният "Левски" продължава да играе слабо от началото на сезона. "Сините" паднаха насред София от Черно море с 82:84 в инфарктен мач в "Универсиада". Това е четвърта загуба за "Левски", а първенството все още е във втората си фаза, остава трета и плейофи. Тимът воден от Константин Папазов за втори път от началото на шампионата губи от Черно море, другите две поражения са от Лукойл Академик и Балкан Ботевград.

Ако "Левски" категорично бележи спад в представянето си този сезон, на другия полюс е Черно море. "Моряците" победиха "сините" в началото на сезона и тогава всички обявиха това за изненада или подценяване от страна на столичани. След това обаче варненци спечелиха два пъти срещу Балкан Ботевград, а днес удариха отново "Левски" в София. Черно море се бетонира на второто място в класирането към този момент.

Днешният двубой в "Универсиада" се превърна в инфарктен накрая въпреки че гостите имаха преднина с 11 точки при 70:59. Едва тогава "Левски" се вдигна и щурмува и имаше възможност да обърне развоя на резултата. Мичич върна тройка при 72:77. След това започнаха фауловете срещу Стаменкович, който от герой за Черно море бе на път да се превърне в антигерой. Сърбинът вкара един от първите си два фаула за 83:79, а "Левски" отвърна с тройка за 82:83. След това Стаменкович отново бе фаулиран и отново вкара само един фаул за 84:82. Тити Папазов взе таймаут 7 секунди преди края. Треньорът даде указания за лесен кош с две точки за продължение, но атаката не успя и варненци спечелиха.

Педжа Стаменкович наниза 24 точки (5 тройки) и добави 11 борби за дабъл-дабъл. 18 точки плюс 7 за победата записа Милян Пупович. С 13 точки се отчете Джордже Тресач, а 10 вкара Николай Стоянов. За "Левски" Джумейн Джоунс вкара 20 точки, и овладя 5 борби, с 19 плюс 5 се отчете Христо Захариев, а 17 наниза Лайънъл Чалмърс. Дабъл дабъл от 13 точки и 10 борби записа Николай Върбанов.

В следващия кръг Черно море има пореден важен мач – домакинство на Рилски спортист, а Левски гостува на Ямбол.