Нефтохимик се наложи с 4:2 над състезаващия се в областната група отбор на Свети Никола (Бургас) на игрището в Равда. Това беше първа официална контрола на "шейховете" след 60-минутната двустранна игра с Мастер миналата седмица, в която избраниците на Костадин Джамбазов паднаха с 0:4.

В днешната проверка капитанът Любомир Божинов вкара два гола за Нефтохимик, а до края на първата част Ивелин Янев покачи на 3:0. Четвъртодивизионният отбор върна две попадения, но накрая крилото Симеон Златев затвърди успеха на елитния тим с четвърти гол.

"Горе-долу съм доволен от отбора, като имаме предвид, че момчетата са натоварени от физическата работа през седмицата. Този противник не може да бъде критерий за каквото и да било, идеята беше просто да работим за някакъв ритъм и стикованост. Има още много какво да се желае във всички аспекти, но най-важното е желанието, което демонстрираха момчетата преди почивката", коментира за БТА изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов, който изпълнява и треньорски функции след напускането на Атанас Атанасов-Орела.

Следващата проверка на Нефтохимик е на 22 януари със Созопол, където отборът ще бъде на лагер от понеделник. Джамбазов е в преговори и със Спартак (Варна) за организирането на още една контрола.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА