Двукратната финалистка в Мелбърн На Ли си осигури място в трети кръг след победа с 6-0, 7-6 (5) над Белинда Бенчич. Двубоят се очакваше с интерес от всички онези фенове, които бяха любопитни да видят определяната като следващата голяма звезда на WTA тура швейцарка и често наричана "новата Хингис", пише tenniskafe.com. Тези сравнения се дължат както на безспорния талант, с който разполага 16-годишната Бенчич, така и на факта, че е тренирана от Мелани Молитор - майката на Мартина Хингис и нейна треньорка, когато бившата №1 все още се състезаваше.

Първият сет мнозина останаха разочаровани, след като Бенчич не успя да покаже нищо от качествата си, но във втората част ситуацията се промени - опитната На Ли трябваше да се бори със зъби и нокти във всеки един гейм, а 16-годишната ѝ противничка блесна с отличен сервис, мощни форхенди и бекхенди от дъното на корта и впечатляващ поглед над играта - една от отличителните черти на самата Хингис.

Доброто представяне на Белинда Бенчич ѝ донесе пробив и аванс от 4-3 гейма във втория сет, но китайката бързо го върна. В последвалия тайбрек младата швейцарка имаше преднина от 5-4 и минипробив, но точно тогава На Ли блесна с прословутите си мощни удари, последва серия от уинъри и тайбрек, завършил със 7-5 точки. В трети кръг На Ли ще се изправи срещу Луцие Шафаржова, спечелила чешкия сблъсък срещу Луцие Храдецка с 6-7(4) 6-3 6-0.