Цветана Пиронкова приключи участието си на Аустрелиън Оупън във втори кръг. Българката отпадна от представителката на домакините Саманта Стосър след 0:2 сета (2:6, 0:6).

Цвети заслужава само похвали и поклон пред това, което направи днес в Мелбърн. Още от началото на двубоя пловдивчанката едва се държеше на краката си и загубата бе очаквана. Срещу нея се изправи канара от мускули в лицето на Саманта Стосър. Австралийката пращаше непрестанни бомби в полето на българката, които едва отразяваше. Цвети издържа в първите четири гейма до 2:2, след което допусна пробив и от там всичко приключи.

Само за статистиката. Цветана Пиронкова изигра 10 мача за 12 дни от началото на годината.
Първата й среща беше на 3 януари и до днес имаше точно 10 двубоя! Припомняме, че първата ни ракета постигна осем победи от осем двубоя, с които спечели турнира в Сидни преди няколко дни. След това без никаква почивка се прехвърли и на Аустрелиън Оупън, на който изигра още два мача.

САМАНТА СТОСЪР - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА 2:0 сета (6:2, 6:0)

ПЪРВИ СЕТ
Двубоят започна със сервис на Стосър, която удряше мощно, но и Пиронкова й опонираше. Двете стигнаха до равенство 40:40. Австралийката все пак спечели първия си гейм след ас за последната точка и поведе с 1:0. Във втория гейм сервираше Пиронкова и отбеляза първия си ас за 40:30. Последва мощен сервис, който Стосър отвърна в мрежата, Пиронкова изравни за 1:1. В третия гейм на сервис застана Стосър, която отново изпита затруденние въпреки изключително бомбените си сервиси. Пиронкова играеше умно и принуждаваше противничката си да греши. Така се стигна до 40:30 за българката, но последва аут за 40:40. След нова грешка на Пиронкова представителката на домакините получи предимство, а след това заби нов мощен сервис, който Цвети не успя да върне - 2:1 за Стосър. В четвъртия гейм при свой сервис Пиронкова изпусна контрола и изоставаше с 0:40. След това спаси две точки и намали до 30:40. Българката показа железни нерви и след страхотен удар принуди Стосър да прати топката в мрежата за 40:40. Последва нова грешка на австралийката с топка в мрежата. В този момент обаче дойде първата двойна грешка за Цветана, което върна резултата на 40:40. Последва "ястребово око" в полза на Пиронкова и грешка на Стосър - българката успя да измъкне сервис гейма си и изравни за 2:2. В петия гейм Пиронкова поведе с 30:15, Стосър обаче обърна резултата в своя полза с три поредни точки и поведе с 3:2 гейма. В шестия гейм на сервис застана Пиронкова. В едно от разиграванията двете тенисистки си размениха 22 удара, а най-лошото дойде, след като Стосър направи първия пробив в двубоя за 4:2. В седмия гейм Стосър застана на сервис, но започна трудно. Австралийката направи двойна грешка за 30:30, след което обаче поведе с 40:30 и с нов ас затвърди пробива си за 5:2. В последния осми гейм за първия сет Саманта Стосър направи нов пробив и спечели с 6:2. Цвети се бори за всяка топка, но австралийката удряше много мощно. Българката едва отразяваше бомбите на противничката и нямаше как да скрие натрупаната умора.

В почивката Цветана Пиронкова поиска лекарска помощ, която трая около 5 минути. Левият крак на Цвети бе обинтован с нов пласт бинт. Личеше си, че българката е адски уморена заради серията мачове от началото на годината.

kk.jpg


0000000045.jpg

ВТОРИ СЕТ
Саманта Стосър застана първа на сервис в началото на втория сет и спечели с лекота за 1:0. Във втория гейм Пиронкова изоставаше с 15:40, след като едва се движеше по корта от умора. След това българката върна една точка за 30:40, но за нещо повече не й стигнаха силите - допусна пробив и изостана с 0:2 гейма. В третия гейм Саманта Стосър беше безапелационна и набързо поведе с 40:0, заби ас за 3:0. Българката отново поиска медицинска помощ и получи масаж на лявото бедро. Пиронкова допусна нов пробив след продължаващото мъчение на корта - 0:4 гейма. Цвети Пиронкова загуби и следващия гейм, с което изостана с 0:5. В последния гейм в мача българката застана на сервис, но допусна пробив и загуби с 0:6, а с това и двубоя.

99.jpg

stoser.jpg