Цветана Пиронкова записа девета победа от началото на годината! Българката надделя над испанката Силвия Солер-Еспиноса с 6:3, 6:2 и се класира за втория кръг на Аустрелиън Оупън, където ще се изправи срещу представителката на домакините Саманта Стоусър. С успеха Цвети продължава победната си серия - 9 успеха от 9 срещи през 2014-а година.

Пиронкова не остави съмнение в класата и превъзходството си над испанката и дори не загуби нито едно разиграване при свой сервис през първия сет. Началото на втората част бе по-трудно за пловдивчанката, но в най-напечените моменти тя показа психика и се измъкна успешно.

С успеха си Пиронкова заработи 70 точки за световната ранглиста и 50 000 австралийски долара.

Цветана Пиронкова - Силвия Солер-Еспиноса 6:3, 6:2
Първи сет
Пиронкова започна отлично срещата с гейм на 0, а впоследствие затрудни максимално съперничката си. Стигна се до три равенства, но испанката успя да направи 1:1. Последва нов гейм на 0 за Цвети и 2:1. Еспиноса отново имаше големи трудности при подаването си и си личеше, че скоро ще дойде пробив за българката. Тя не успя при първата възможност и резултата стана 2:2.

Пиронкова записа нови два сервис-гейма на 0, а в същото време успя да пробие своята съперничка и резултата набъбна до 5:2.

Нашето момиче позволи на Еспиноса си да спечели следващия си сервис-гейм, но с нов такъв на 0 затвори първия сет - 6:3.

Втори сет
Испанката Еспиноса започна добре втория сет и успя да вземе подаването си - 0:1. Пиронкова за пръв път в срещата изпита затруднения при сервиса си, но успя да спечели гейма - 1:1.

Еспиноса отново поведе, а дори бе близо и до пробив. В крайна сметка Пиронкова спаси брейкпойнт и резултата в сета стана 2:2.

Тук дойде и решителният момент в срещата - Цвети стигна до точка за пробив и не сгреши - 3:2. Българката бързо направи 4:2 и окончателно отказа Еспиноса. Последва нов пробив на 15 и Пиронкова застана на линията, за да сервира за затваряне на сета и мача.

Испанката опита да се задържи още малко в срещата, стигна до точка за пробив, но не успя да я реализира. Последва предимство за Цвети и успешен мачпойнт - 6:2 и край на мача.